Restaurant

Vår kokkekunst er viden kjent

Vi bruker de beste råvarene sesongen har å tilby, og varierer menyene etter årstidene. Grunntonen er den nordiske maten, med ekte og naturlige råvarer.

Lysebu restaurant

Velkommen til Lysebu restaurant

Lysebu restaurant er åpnet alle dager. Her serveres dagens 4.-,  5.-  6.- og 7- retters middag med sesongens beste råvarer. Bord i restauranten må forhåndsbestilles. Ta kontakt med vår restaurantkoordinator.

Eller ring oss på +47 21 51 10 20
SMAKEN AV NORDEN

Møt F&B Manager Rico Rasmussen

Hver uke setter vår F&B Manager, Rico Rasmussen sammen med sin kjøkkensjef opp en femretters meny med de beste råvarene årstiden kan by på. Fra den kan dere velge om dere vil ha tre, fire eller fem retter. Lysebus restaurantsjef setter opp en vinmeny som er omhyggelig plukket ut til hver av rettene.

Informasjon

ÅPNINGSTIDER
11:00- 22:30

TELEFON
+47 21 51 10 00

E-POST
booking@lysebu.no

VEIBESKRIVELSE/KART
Google Maps

Selskapsmenyer

Chefs meny


Syltet makrell med grønne tomater, agurk og mandel
F/Ma/Su

Breiflabb fra Mørekysten med hestebønner, blåskjell og smørsauce
F/M/B/Su

Villsvin fra Sverige med hvite asparges, neper, epler og rosmarin
M/C/Su

Kraftkar fra Tingvoll, stikkelsbær og mjødurtis
M/E/Hv

Jordbær og hvit sjokolade fra Valhrona med rosepepper og hylleblomstfløte
M/Hv

Antall retter

2 3 4 5
475,- 625,- 775,- 895,-

Vår- og sommermeny


MENY 1

Hvite asparges og rognkjeksrogn fra Skagerrak, kapers, løk og Sauce mousselin
M/F/E

Kremet fiskesuppe med lettrøkt laks, laksrogn, fennikel, tomat og basilikum
M/F/C

Kalv fra Gol, pepperrot, små løk, rørt nypotet og kalvesjy
M/Se/Su

Rabarbra og sjokolade fra Valhrona, kjernemelk, marsipan og mandler
M/E

Menyene er forbeholdt grupper på minimum 12 personer.

915,-

Vår- og sommermeny


MENY 2

Krabbe fra Hitra, vårurter, yoghurt "perler" og grillet brød
S/M/G(Hv)/E

Kveite fra Hjelmeland, chorizo, tomat og sauce vierge
F/E/Su

Vårkylling fra Vestfold, grønnsaksfrikasse, spelt og bønnkarse
E/M/C/G(Sp)

"Nyr" fra Grøndalen gård, nype, marengs og lakris fra Johan Bülow
M/N/G(Hv)

Menyene er forbeholdt grupper på minimum 12 personer.

890,-

Allergener


M- Melk/laktose, G- Gluten, S- Skalldyr, E- Egg,
N- Nøtter, P- Peanøtter, So- Soya, F- Fisk,
C- Selleri, Se- Sennep, B- Bløtdyr, Sf- Sesam,
Su- Sulfitt, L- Lupin.

Underkategori for N- Nøtter


Ha - Hasselnøtt
Ma - Mandel
Va - Valnøtt
Ca - Cashewnøtt
Pi - Pistasjnøtt
Mc - Macademianøtt

Underkategori av G- Gluten


Hv - Hvete
Ha - Havre
By - Bygg
Ru - Rug
Sp - Spelt
Em - Emmer

Afternoon Tea på Lysebu

Nyt ettermiddagsroen på Lysebu med Afternoon Tea. Rykende varm te, sandwicher og scones. Våre kokker tryller fram den gode engelske følelsen. Topp det hele med et glass champagne.

FOR BESTILLING

Vår restaurantkoordinator besvarer hendvendelser mandag - fredag kl. 08.00- 16.00. Afternoon tea må forhåndsbestilles.

SAMMEN MED UTSØKT TE FRA LE PALAIS DES THÉS SERVERER VI:

Hjemmelagde scones med clotted cream og syltetøy
English sandwich 2 stk
Petit four 3 stk


255,- PR. PERSON
Alt serveres i våre innbydende stuer
fra kl. 14:30- 16:30.

Unike matopplevelser

Lysebu ønsker å servere sine gjester det beste måltidet. De Historiske hotell og spisesteders medlemmer har som mål å vise at Norge har mer å by på i matveien enn fast food og ferdigmat.

Norwegian Foodprints er et kvalitetsstempel som garanterer at vår mat er laget fra bunnen av og kun med norske, lokale råvarer.

Vinkjeller i verdensklasse

Velkommen til Lysebu restaurant

Lysebu restaurant er åpnet alle dager. Her serveres dagens 4.-,  5.-  6.- og 7- retters middag med sesongens beste råvarer. Bord i restauranten må forhåndsbestilles. Ta kontakt med vår restaurantkoordinator.

Eller ring oss på +47 21 51 10 20

Wine Spectator

Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har siden 2005 kåret vår vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu karakteren "Best og Award of Excellence". Kåringen er vinens svar på Michelinguiden over verdens restauranter. Lysebu deler denne utmerkelsen med 876 restauranter verden over.

Omtale

Lysebu har i dag en av Norges beste vinkjellere, og allerede i 1997 vant Lysebu konkurransen Norges beste vinkart. Juryens begrunnelse;

"Et imponerende vinkart... misunnelsesverdig og forbrukervennlig lavt påslag... god bredde og gode produsenter i gode årganger".

Menyer

Vinsmaking


Lysebu har ansatte med betydelig vinkompetanse. Vi har i dag seks fagutdannede sommelierer som hele tiden holder seg opptatt av hva som skjer i vinens verden.


POPULÆRE SMAKINGER

Vertikalsmaking eller horisontalsmaking

Frankrike vs. Italia

Druetyper som f.eks Cabernet, Pinot Noir

Terroir de Bordeaux, terroir de Bourgogne eller terroir de Champagne

Supertoskanere


PRISER

Et vinforedrag fra en av våre sommelierer koster
750,-

Vinsmaking fra
490,- PR. PERSON
avhengig av hvor mange og hva slags type vin dere ønsker å smake.

Akevittsmaking


Det dansk-norske samarbeidet preger Lysebu på mange måter. Det er ikke uten grunn at vi har eget akevittsmakerom. Det er selvfølgelig inspirert av den danske snapskulturen og den norske akevitthistorien.


PRISER

Akevittkurs fra vår Tårnmester
750,-

3 akevittsmaker og smakstallerken
390,- PR. PERSON

4 akevittsmaker og smakstallerken
450,- PR. PERSON

Champagnesmaking


Bare ordet champagne setter deg i boblende festhumør. Opplev champagnens mange smaker på et av våre champagnekurs.


PRISER

Et sprudlende foredrag fra en av våre sommelierer koster
750,-

Champagnesmaking
490,- PR. PERSON
avhengig av hvor mange og hva slags type champagne dere ønsker å smake

Fra vann til vin

Vinkjeller

I en underjordisk katakombe

"Vin skal oppbevares mørkt og kjølig",

sier Lysebus restaurantsjef. Gleden var stor da Lysebu i 1996 fikk sin egen vinkjeller - et lagringssted for 4500 flasker kvalitetsvin. Vinkjelleren ble bokstavelig talt bygget inn i den gamle brønnen på eiendommen, og ble tilknyttet en underjordisk gang som forbinder den gamle og den nye delen av Lysebu.

Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har siden 2005 kåret vår vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu karakteren "Best og Award of Excellence". Kåringen er vinens svar på Michelinguiden over verdens restauranter.

Matkurs på Lysebu

Velkommen til Lysebu restaurant

Lysebu restaurant er åpnet alle dager. Her serveres dagens 4.-,  5.-  6.- og 7- retters middag med sesongens beste råvarer. Bord i restauranten må forhåndsbestilles. Ta kontakt med vår restaurantkoordinator.

Eller ring oss på +47 21 51 10 20

Kurs

Kokkeskole


10
20
Personer

Deltagerne lager klar en ferdig oppsatt 4-retters meny, som de vil få gleden av å spise etter endt økt på kjøkkenet. Deltagerne er med på kjøkkenet fra start til slutt.

PRIS


Tillegg til pensjon
990,- PER PERSON

Uten pensjon
1390,- PER PERSON


TID
2-3 timer. Anbefalt start kl 16.00
Senest kl 18.00

Kokkeskolen er åpen både for privatpersoner, kursdeltagere og bedrifter.

Konditorkurs


8
15
Personer

Deltagerne lager enkle desserter, konfekter og sjokolade. Vår konditor vil lære bort noen av sine triks, vise dere enkle teknikker og gi dere gode råd. Et spennende og lærerikt kurs for de som er glade i det i søte liv.


PRIS
690,- pr. person


TID
2-3 timer. Anbefalt start kl 16.00
Senest kl 17.00

Sjokoladesmaking


8
25
Personer

Vi smaker på et bredt utvalg av sjokolade, lærer om de ulike bruksområdene, og tar et lite dykk inn i sjokoladens spennende historie.


PRIS
290,- pr. person


TID
45 minutter. Anbefalt start kl 16.00
Senest kl 18.00

Kokkekamp


10
20
Personer

Deltagerne deles inn i 2-3 grupper, hvor hver gruppe får utdelt en kurv med råvarer. De skal ut i fra dette lage to retter med kyndig veiledning fra «instruktøren». Gruppen bedømmes etter kreativitet, orden/renhold, utnyttelse av råvarene, smak og presentasjon. Vinnerlaget kåres under middagen.


PRIS
990,- pr. person


TID
2-3 timer. Anbefalt start kl 16.00
Senest kl 17.00

Matteater


10
25
Personer

VELG MELLOM

Smaker av Norden
Vi er og smaker på ulike produkter som vi har tilgjengelig i Norden. Snakker og tilbehør og forskjellige behandlingsformer.

Smaker av Sjømat
Vi ser og smaker på mye godt fra sjøen. Ser på forskjellige tilberedningsformer og tilbehør


PRIS
590,- pr. person


TID
1,5 time. Anbefalt start kl 16.00.

Mat og vin i kombinasjon


10
30
Personer

En vinsmaking i kombinasjon med mat. Hvilke sammensetninger går godt med hverandre? Under kurset vil vi leke oss med de fem smakene; søtt, salt, surt, bitter og umami. Kan variere tema ut fra ønsker på vin.


PRIS
990,- pr. person


TID
1-2 timer. Anbefalt start kl 16.00
Senest kl 18.00