Restaurant

Vår kokkekunst er viden kjent

Vi bruker de beste råvarene sesongen har å tilby, og varierer menyene etter årstidene. Grunntonen er den nordiske maten, med ekte og naturlige råvarer.

Lysebu restaurant

Velkommen til Lysebu restaurant

Lysebu restaurant er åpnet alle dager. Her serveres dagens 4.-,  5.-  6.- og 7- retters middag med sesongens beste råvarer. Bord i restauranten må forhåndsbestilles. Ta kontakt med vår restaurantkoordinator.

Eller ring oss på +47 21 51 10 20
SMAKEN AV NORDEN

Møt F&B Manager Rico Rasmussen

Hver uke setter vår F&B Manager, Rico Rasmussen, sammen med sin kjøkkensjef opp en femretters meny med de beste råvarene årstiden kan by på. Fra den kan dere velge om dere vil ha tre, fire eller fem retter. Lysebus restaurantsjef setter opp en vinmeny som er omhyggelig plukket ut til hver av rettene.

Informasjon

ÅPNINGSTIDER
11:00- 22:30

TELEFON
+47 21 51 10 00

E-POST
booking@lysebu.no

VEIBESKRIVELSE/KART
Google Maps

Meny

Sesongens meny


Karamellisert kål med trøffel –og parmesan krem og sprø surdeigsbrød

Hv/M

*** 

«Bifangst» med stikkelsbær, fennikel fra egen hage, mandler og brunet smør

F/M/Ma

***

Honning- og krydderglasert andebryst med tyttebær, bladbete, blomkålkrem og sjy

M/Su

***

Variasjon av norske bringebær med hylleblomstsorbet

M/E/Ma/Ha

***

Tilvalg

Menyen kan enkelt oppgraderes til en 5 retter.  



Antall retter

2 3 4 Tilvalg
495,- 625,- 750,- 240,-

Allergener


M- Melk/laktose, G- Gluten, S- Skalldyr, E- Egg,
N- Nøtter, P- Peanøtter, So- Soya, F- Fisk,
C- Selleri, Se- Sennep, B- Bløtdyr, Sf- Sesam,
Su- Sulfitt, L- Lupin.

Underkategori for N- Nøtter


Ha - Hasselnøtt
Ma - Mandel
Va - Valnøtt
Ca - Cashewnøtt
Pi - Pistasjnøtt
Mc - Macademianøtt

Underkategori av G- Gluten


Hv - Hvete
Ha - Havre
By - Bygg
Ru - Rug
Sp - Spelt
Em - Emmer

Afternoon Tea på Lysebu

Nyt ettermiddagsroen på Lysebu med Afternoon Tea. Rykende varm te, sandwicher og scones. Våre kokker tryller fram den gode engelske følelsen. Topp det hele med et glass champagne.

FOR BESTILLING

Vår restaurantkoordinator besvarer hendvendelser mandag - fredag kl. 08.00- 16.00. Afternoon tea må forhåndsbestilles.

SAMMEN MED UTSØKT TE FRA LE PALAIS DES THÉS SERVERER VI:

Hjemmelagde scones med clotted cream og syltetøy
English sandwich 2 stk
Petit four 3 stk


275,- PR. PERSON
Alt serveres i våre innbydende stuer
fra kl. 14:30- 16:30.

Unike matopplevelser

Lysebu ønsker å servere sine gjester det beste måltidet. De Historiske hotell og spisesteders medlemmer har som mål å vise at Norge har mer å by på i matveien enn fast food og ferdigmat.

Norwegian Foodprints er et kvalitetsstempel som garanterer at vår mat er laget fra bunnen av og kun med norske, lokale råvarer.

Vinkjeller i verdensklasse

Velkommen til Lysebu restaurant

Lysebu restaurant er åpnet alle dager. Her serveres dagens 4.-,  5.-  6.- og 7- retters middag med sesongens beste råvarer. Bord i restauranten må forhåndsbestilles. Ta kontakt med vår restaurantkoordinator.

Eller ring oss på +47 21 51 10 20

Wine Spectator

Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har siden 2005 kåret vår vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu karakteren "Best og Award of Excellence". Kåringen er vinens svar på Michelinguiden over verdens restauranter. Lysebu deler denne utmerkelsen med 876 restauranter verden over.

Omtale

Lysebu har i dag en av Norges beste vinkjellere, og allerede i 1997 vant Lysebu konkurransen Norges beste vinkart. Juryens begrunnelse;

"Et imponerende vinkart... misunnelsesverdig og forbrukervennlig lavt påslag... god bredde og gode produsenter i gode årganger".

Vinsmaking

Prøv en vinsmaking

Lysebu har ansatte med betydelig vinkompetanse. Vi har fagutdannede sommelierer som hele tiden holder seg oppdatert på hva som skjer i vinens verden.

PRISER

Vinsmaking passer for grupper fra ca 8-25 personer. Varlighet ca 1 time. Det finnes utallige nivåer innen vin, vi har valgt å tilby 3 ulike konsepter innen vinens verden.

Hverdagsvin 
KR 590,- PR PERSON

Lørdagsvin
KR 790,- PR PERSON

Festvin
KR 990,- PR PERSON

I hver kategori er det mulig å velge hvitt, rødt eller musserende/Champagnesmaking.

Fra vann til vin

Vinkjeller

I en underjordisk katakombe

"Vin skal oppbevares mørkt og kjølig",

sier Lysebus restaurantsjef. Gleden var stor da Lysebu i 1996 fikk sin egen vinkjeller - et lagringssted for 4500 flasker kvalitetsvin. Vinkjelleren ble bokstavelig talt bygget inn i den gamle brønnen på eiendommen, og ble tilknyttet en underjordisk gang som forbinder den gamle og den nye delen av Lysebu.

Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har siden 2005 kåret vår vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu karakteren "Best og Award of Excellence". Kåringen er vinens svar på Michelinguiden over verdens restauranter.